У Харківському ліцеї через удари ракет обвалилася стеля

Фото: Александр Ткаченко Обвал стався в одному із фортепіанних класів.

Стеля обвалилася внаслідок детонації.

У Харківському державному музичному ліцеї через багаторазовий ракетний обстріл центру міста обвалилася стеля. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Вчора в одному з фортепіанних класів Харківського державного музичного ліцею внаслідок ракетних ударів росіян по історичному центру міста від детонації було зруйновано стелю. Цей навчальний заклад має 80-річну історію», — написав Ткаченко у своєму Telegram.

Раніше повідомляли: Російські окупанти обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці

Як зазначив Ткаченко, серед випускників музичного ліцею — визначні діячі української та світової культури: Левко Колодуб, Аллін Власенко, Марія Єщенко, Володимир Лукашев, Валерій Соколов. У класі, де обвалилася стеля, працювала відома піаністка та педагог Регіна Горовиць. У 2021 році, коли меценати подарували ліцею дев’ять роялів, йому першому в Україні надали міжнародний статус All-Steinway School.

«Але для орків це не має жодного значення, тому що руйнуючи наше культурне та історичне надбання, вони тим самим відкривають своє справжнє обличчя — обличчя невігласа, дикуна та варвара», — підкреслив Ткаченко.

Як писав KHARKIV Today, 1 травня окупанти обстріляли школу у селі Уди Харківської області, яка встояла у Другу світову війну. 

Джерело