Окупанти кинули всі сили на блокування виходу ЗСУ на межі Харківської області

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.  Йде 83-й день війни.

Захисники відбивають кожен метр української землі.

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог продовжив завдавати ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Львівській, Чернігівській та Сумській областях. Про це у вечірньому зведенні 17 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У Харківській області основні дії розгортаються на півночі, де ЗСУ продовжують підходити до кордонів, і на півдні, через який йде просування сил РФ на Донбас.

«На Харківському напрямку підрозділи супротивника основні зусилля зосереджують на утриманні позицій, що займають, і недопущенні просування наших військ до державного кордону України. Ворог здійснив артилерійські обстріли наших військ», — проінформували захисники.

Раніше повідомляли: Американські гаубиці M777 допомагають гнати росіян від Харкова

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на півночі регіону йдуть активні бойові дії.

«Якщо брати наших воїнів, то, справді, ми зараз просуваємося північним, північно-східним напрямками нашої області. На північному напрямку наші військові вийшли на державний кордон по одному безпосередньо напрямку, так би мовити. Далі, за іншими висотами, за іншими населеними пунктами півночі так само ведуться активні бойові дії. Ворог зараз зосереджує свою увагу на утриманні тих позицій, які він має зараз, не виходить із області. І, фактично, нашим військовим доводиться вигризати кожен метр та відбивати кожен метр нашої території», — пояснив він.

Нагадаємо, 15 травня Харківська тероборона вийшла на кордон з Росією. 

Джерело