У Дніпрі запрацювали додаткові бригади психологічної допомоги

У Дніпрі запрацювали додаткові бригади психологічної допомоги

З початку повномасштабної війни на телефони довіри надійшло понад 380 дзвінків, ще 295 людей звернулись до мобільних бригад.

У Дніпрі запрацювали додаткові бригади психологічної допомоги. Фонд ООН у галузі народонаселення надав міському центру соцслужб два нових авто. Тож групи соціальних працівників та психологів – тепер виїжджають на виклики ще частіше. За словами представників міського центру соц служб з початку повномасштабної війни на їх телефони довіри надійшло понад 380 дзвінків, ще 295 людей звернулись до мобільних бригад. Загалом мобільні бригади запрацювали у 12 містах України.

«Дві мобільні бригади, які курсують лівим і правим берегом Дніпра, для того, щоб інформувати населення міста про запобігання насильства, щоб вони розуміли – куди можна звернутися по допомогу. Також при нашому центрі діє служба первинного психологічного консультування. Сюди також звертаються люди, які постраждали від насильства. З початку війни туди надійшло 215 звернень», — зазначає Анастасії Тищенко, директорка дніпровського міського центру соціальних служб.

Контакти мобільної бригади соціально-психологічної допомоги в Дніпрі: 056-785-73-60, 050-730-08-89, 067-610-58-01.

«Наша мобільна бригада вона реагує на випадки насильства як для місцевого населення, так і для переселенців. На сьогоднішній день у нас досить багато звернень, враховуючи те, що ми працюємо короткий рядок. Нам вдалося допомогти суттєвому к-ва населення, і ми працюємо із соціальними службами», — розповідає Анна Тартинських, психологиня мобільної бригади.

Джерело