Чим небезпечна рання полуниця, і як її правильно вибирати

Стартував продаж полуниці, і вже можна придбати ароматну червону ягоду, щоб насолодитися її смаком.

Правда, ціни на цю ягоду, м'яко кажучи, кусаються. І мало того, що за полуницю потрібно буде викласти кругленьку суму, замість користі і вітамінів можна отримати отруйні нітрати. Як купити полуницю без нітратів?

Найкраще вибирати ягоди на території ринку. Там ягоди перевіряють, ягоди щоранку беруть на дослідження. У лабораторії фахівці дізнаються рівень нітратів в продукті — дослідження займає хвилини, інформує Ukr.Media.

Також слід пам'ятати, що ягоди з вмістом нітратів не ароматні, а іноді віддають гниллю. Натуральна полуниця дуже приємно пахне.

Оцініть колір: хороша стигла полуниця має бути яскраво-червоного кольору. Якщо полуниця темно-червоного кольору, то вона, швидше за все, вже почала псуватися — придивіться уважніше до ягоди, і в більшості випадків ви це помітите. Або такий колір означає, що полуниця росла на нітратах.

Звертайте увагу на насіння, яке знаходиться на поверхні полуниці. Якщо насіння опукле, то ягода, швидше за все, не дозріла. А якщо воно знаходяться в певному заглибленні, це означає, що ягода максимально стигла.

Розмір ягоди: всупереч поширеній думці, величина ягід залежить не від кількості нітратів при їх вирощуванні, а від сорту полуниці. Просто є полуниця великих та дрібних сортів, і останній стати величезною не допоможуть жодні нітрати.

Зверніть увагу на хвостик: ще один індикатор якості полуниці. Листочки на хвостику ягоди повинні бути зелені та м'ясисті. Це означає, що полуницю нещодавно зірвали з грядки. Пожухлі хвостики — знак того, що полуницю зібрали давно, і вона несвіжа.

Полуниця без листочків, швидше за все, говорить про те, що вам так само намагаються продати несвіжу полуницю. Просто листочки видавали вік ягоди, і продавці їх позбулися — з іншої причини відривати хвостики у кожної ягідки не має сенсу.

Якщо перед покупкою продавець дозволить спробувати ягоду, то обов'язково зробіть це. Ягода повинна бути кисло-солодкою, але ніяк не дуже кислою або занадто солодкою.

Источник