У США смертельний торнадо зруйнував понад 1000 будинків, ще тисячі – без електрики

Рятувальники повідомляють, що кількість жертв торнадо в американському штаті Кентуккі може бути 50, а не 100 людей, як повідомлялося у суботу — багато працівників фабрики свічок, зруйноваї торнадо, зібралися в укриттях, а коли ураган вщух, повернулися додому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Зранку в неділю губернатор Кентуккі Енді Бішер сказав, що кількість загиблих може перевищувати 100 людей, однак вже ввечері він заявив про нові дані, згідно з якими жертв може бути вдвічі менше.

Раніше Бішер інформував, що лише 40 зі 110 працівників фабрики з виготовлення свічок було врятовано та «буде дивом, якщо знайдуть ще когось живого». Водночас у неділю керівництво фабрики оголосило, що підтверджено 8 смертей, ще 8 людей розшукують, а більше 90 людей вдалося знайти. Повідомляється, що багато працівників зібралися в укриттях, а коли ураган вщух, більшість з них повернулися додому.

«Ми молимося за те, щоб перші оцінки втрат виявилися хибними. Якщо так станеться, це буде дивовижно», — заявив губернатор.

ЗМІ відзначає, що фабрика свічок стала не єдиним осередком жертв торнадо. Зокрема повідомляється про понад тисячу будинків, знесених ураганом по всьому штату. Також ще тисячі будинків залишилися без електрики.

Повідомляється, що для допомоги місцевим мешканцям відрядили три сотні нацгвардійців. Також проводяться рятувально-пошукові операції із собаками.

Як повідомляв Укрінформ, кількість жертв торнадо у Кентуккі зросла до 100.

Фото: Getty Images

Источник