У Дагестані на шкільній лінійці вигукнули «Путін — чорт!»

У Дагестані на шкільній лінійці вигукнули "Путін - чорт!"

Фото: Лига.нет Випускний у Дагестані

11-класниця Зухра Альбекова вийшла до мікрофону, щоб отримати атестат, і вигукнула російською мовою «Ні війні! Свободу Україні! Путін — чорт!».

Випускниця викрикнула «Свободу Україні! Путін – чорт!» під час церемонії «останнього дзвоника» в одній із шкіл Дагестану, де реєструють найбільшу кількість загиблих у війні проти України, повідомляють місцеві Telegram-канали.

11-класниця Зухра Альбекова вийшла до мікрофону, щоб отримати атестат, і вигукнула російською мовою «Ні війні! Свободу Україні! Путін — чорт!».

На відео видно, що школяр, який веде церемонію, здригнувся в момент її заяви. Водночас решта присутніх почали аплодувати школярці.

Згодом у пропутинських telegram-каналах почали розповсюджувати інформацію, що на школярку виписали протокол про «дискредитацію армії РФ», тому їй загрожує штраф. На матір школярки склали адміністративний протокол про невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дитини.

Проте офіційно цю інформацію поки що неможливо підтвердити.

Пізніше у низці дагестанських пабліків з’явилося відео з вибаченнями випускниці та її матері. Сама дівчина сказала, що жалкує про свій вчинок і просто хотіла привернути до себе увагу. Її мати також заявила, що жалкує про «емоційний необдуманий» вчинок дочки. Потім вона додала, що повністю підтримує курс Путіна та розв’язану ним війну в Україні.

За даними Кавказ.Реалії, і матір, і дівчинку змусили публічно вибачитись місцеві чиновники.

Дагестан – лідер серед регіонів Росії з втрат в Україні. Станом на середину квітня, за оцінками видання, лише публічно було відомо про 130 загиблих.

Нагадаємо, що у розвідці США скептично ставляться до того, що будь-яка зміна громадської думки в Росії може вплинути на президента країни-агресора Володимира Путіна та змусити його зупинити війну.

Джерело