Що буде, якщо повністю виключити цукор з раціону?

Що відбуватиметься з організмом через тиждень, місяць, рік?

Цукрами називаються всі прості вуглеводи: сахароза, глюкоза, фруктоза, мальтоза, галактоза. Цукри бувають природними — ті, що містяться в необробленій їжі. Додані (або вільні) — ті, що входять до складу їжі після обробки, інформує Ukr.Media.

Сахара людині необхідні, але потрібну кількість ми отримуємо через їжу: фрукти і овочі, крупи і навіть молоко. А ось споживання доданих цукрів, за рекомендацією ВООЗ, не повинно перевищувати 10% від добової калорійності раціону. Але що буде, якщо повністю відмовитися від доданих цукрів?

Перші симптоми "ломки" ви відчуєте в середньому через три дні. Ви будете пристрасно бажати з'їсти щось солодке, виникне занепокоєння і в рідкісних випадках навіть депресія. Може відчуватися занепад сил, запаморочення.

Цей стан триватиме близько тижня. Максимум — два, якщо до цього у вашому раціоні було багато солодких продуктів: шоколаду, печива і тістечок, газованої води і пакетованого соку. Якщо ж до цього ви не зловживали джанк-фудом, вже через тиждень після повної відмови від цукру ви відчуєте підйом сил і настрою.

Перший результат ви відчуєте через тиждень. Далі — більше через місяць ваш організм повністю звикне до здорової їжі. Ви перестанете відчувати пориви з'їсти щось солодке і, самі того не усвідомлюючи, пристраститеся до білкової їжі і зелені.

Через три місяці ваша шкіра стане чистішою, а вага стабілізується. Підвищиться концентрація уваги. Ви нарешті відчуєте справжній смак продуктів і навчитеся насолоджуватися ним.

Через рік без цукру значно знизиться ризик серцево-судинних і ракових захворювань, діабету і псоріазу, а ще ви схуднете природним шляхом. Подібний досвід описала в книзі "рік без цукру" американка Єва Шауб.

Источник