У Рівного з’явилося місто-побратим із Нью-Джерсі

Місто Рівне має ще одне місто-побратим East Brunswick, штат Нью-Джерсі.

Під час останнього звізиту міського голови Рівного Олександра Третяка до США налагодилися тісна співпраця і дружні відносини з багатьма представниками української діаспори, зокрема, досягли домовленостей про співпрацю і спільні проекти.

Тож 24 травня міський голова підписав угоду з мером міста Brad Cohen про партнерство між містами.

— Дякую нашому земляку Алексу Крищуку і українській діаспорі за всебічну підтримку ініціативи про побратимство, широке інформаційне висвітлення війни в Україні місцевими джерелами, збір гуманітарної допомоги для нашого міста! — наголосив міський голова.

Свою дружбу і солідарність до Рівного українська діаспора міста Іст-Брансвік під час війни вже проявляла в наданні гуманітарної допомоги та всілякій підтримці рівнян у такий складний час для України! Вже кілька контейнерів з гуманітарною допомогою від християнських церков та представників бізнесу місто отримало. У цьому вантажі не лише найнеобхідніше, а й любов та милосердя кожного жителя! Також українська діаспора допомогла з облаштуванням бомбосховища по вулиці Дворецькій.

І нині особлива подяка за те, що тепер поряд з американським прапором над містом Іст-Брансвік зараз височіє і синьо-жовтий стяг!

До слова, це вже друга угода про партнерство між Україною та США на рівні міст!

 

Укладення цієї угоди сприятиме розвитку співпраці між містами в різних галузях, сфери бізнесу, освіти, культури та охорони здоров’я.

За інформацією Рівненської міської ради