Новий обстріл центру Харкова: вже 7 загиблих — Події

Новий обстріл центру Харкова: вже 7 загиблих - Події

Фото: t.meХОГА (ілюстративне фото)

Російські окупанти 26 травня активно обстрілюють Харків, вже відомо про сімох загиблих. 17 людей отримали поранення. Про це у відеозверненні у своєму телеграм-каналі розповів голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

— Сьогодні ворог підступно обстріляв Харків. Під ударами опинилися Шевченківський та Київський райони, район Павлового Поля. Загинули 7 мирних мешканців, 17 зазнали поранення, серед них 9-річна дитина. Ворог знову підступно тероризує цивільне населення. Ще раз прошу усіх без нагальних потреб не перебувати на вулицях. Дослухатися до сигналів тривоги та перебувати під час таких сигналів в укриттях. Розслаблятися ще дуже зарано, — наголосив Синєгубов.

Раніше була опублікована інформація про п’ятьох загиблих, а влада закликає всіх залишатися в укриттях. Про це повідомляє радник голови облради Наталія Попова.

— На даний момент 10 поранених (серед поранених — 1 дитина), 5 людей загинули під час сьогоднішнього обстрілу росіянами центру Харкова, — написала вона.

Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв про чотирьох убитих внаслідок обстрілу.

— Просимо мешканців Харкова та району перебувати у укриттях. Окупанти знову обстрілюють обласний центр. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу 7 людей постраждали. На жаль, 4 загиблих, — написав він, додавши, що інформація про поранених та загиблих ще уточнюється.

Синєгубов закликав харків’ян не залишати місця безпеки. До його закликів приєднався міський голова Ігор Терехов.

Минулого тижня внаслідок контратак ЗСУ російських окупантів було відкинуто від Харкова, і артилерійські обстріли міста припинилися. Згодом росіяни повернули собі частину позицій і знову почали діставати артилерією до житлових кварталів.

Джерело