Знамениті акторки, яких ніхто не пам’ятає молодими

Слава прийшла занадто пізно!

Ми звикли з сумом спостерігати, як наші улюблені актори потроху старіють разом з нами, час однаково нещадний до всіх. І ті, хто колись грали учнів або студентів, змушені брати ролі мам, татусів, дідусів і бабусь, але це не означає, що вони стають гірше, інформує Ukr.Media.

Є такі актриси, яких молодими ми навіть не бачили. Вони з'являлися, грали людей похилого віку і так і входили в історію і наші серця. А що було з ними до, мало хто зазвичай знає. Давай згадаємо кілька таких актрис.

Меггі Сміт

Легко впізнавана професор Макгонагалл з серії фільмів про Гаррі Поттера, почала свою кар'єру майже півстоліття тому. Ще до зйомок фільмів про хлопчика, який вижив, вона встигла засвітитися у величезній кількості стрічок і навіть бути присвяченій в лицарі Британської корони. Але саме роль у фільмі Кріса Коламбуса принесла їй світову славу.

Хелен Міррен

Свою кар'єру Міррен початку в кінці 60-х на театральних підмостках і лише трохи пізніше подалася в кінематограф. Але величезну славу вона отримала у віці 60 років, коли зіграла Єлизавету I в міні-серіалі «Єлизавета I», а потім через рік Єлизавету II у фільмі «Королева».

Джуді Денч

Теж дама-командор ордену Британської імперії, яку до 64 років у світі знали мало. Після була роль у «Закоханого Шекспіра», і її кар'єра ніби перезавантажилась, у світі найбільше, мабуть, знають як з фільмів про Джеймса Бонда. Зараз їй 83, але вона не збирається зупинятися.

Ванесса Редгрейв

Почавши зніматися ще в 1958 році, вже в 1966 році отримала Каннський приз за кращу жіночу роль «Оскар» в 1978 році. Але світова популярність прийшла до неї в 90-ті, коли актриса з британського кіно переключилася на Голлівуд і більш масові проекти.

Глорія Стюарт

Актриса почала свою кар'єру ще в 30-ті роки! Але пік її кар'єри припав на 87-й рік життя — роль Роуз в «Титаніку», після чого вона знялася ще в десятці фільмів. У 2010 році жінка померла від дихальної недостатності у віці 100 років.

Євгенія Ханаева

Всю себе вона присвячувала театру, бо з'явилася на телеекранах лише у віці 44 років, тому змушена була грати ролі літніх людей. Стала відома на весь Союз після зйомок у фільмі «Розіграш» 1976 року. Посмертно нагороджена званням Народної артистки СРСР.

Любов Добржанська

Мама Жені Лукашина з «Іронії долі» все своє життя присвятила театру, бо в її фільмографії всього 18 стрічок. Серед них особливо виділяється фільм Ельдара Рязанова «Бережись автомобіля».

Фаїна Раневська

Раневську багато хто вважає однією з кращих актрис ХХ століття, незважаючи на те, що вперше зіграла в кіно вона в 38 років і всього у неї близько 30 ролей. А слава до неї прийшла трохи пізніше, в 1939 році після стрічки «Підкидьок».

Тетяна Пельтцер

Тетяна Іванівна теж присвятила своє життя театру, але і в кіно знімалася чимало, вже з 40-х років, але найбільш значні і знамениті ролі вона виконала у 70-80-ті роки. Це і зробило її, мабуть, самою впізнаваною бабусею тих років.

Любов Соколова

Незважаючи на те, що Любов почала зніматися ще в 27 років, ролі були не найвдалішими, хоча свої шанувальники у неї з'явилися. Всього за кар'єру вона знялася в 389 фільмах, з яких популярність їй принесли стрічки, де їй доводилося грати чиїхось мам або бабусь. Саме в такому амплуа її і запам'ятали.

Источник