«Козачий полковник» на Харківщині здавав російським спецслужбам позиції ВСУ

Фото: СБУ Слідчі вручили чоловікові підозру.

Чоловік входив до складу проросійської неофіційної козацької організації, яка виступає проти України та підтримує російську агресію.

Служба безпеки України затримала у Харківській області громадянина України, який передавав проросійській неофіційній козацькій організації та спецслужбам Росії інформацію про розташування позицій української армії. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Харківській області.

«Зрадник за допомогою соціальної мережі Telegram передавав дані про переміщення та місця дислокації військових формувань України, а також загальну інформацію про вибухи на території Харківського регіону своїм однодумцям із вищезгаданої організації та представникам спецслужб РФ», — пояснили в СБУ.

У чоловіка виявили посвідчення козачого полковника, де зазначено, що у 2010 році його було нагороджено хрестом «За відродження козацтва» першого ступеня.

Мешканцю Харківської області вручили підозру за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як писав KHARKIV Today, суд визнав винним у державній зраді мешканця Донецької області, який передавав окупантам інформацію про розташування української армії у Харкові та виправдовував військову агресію Росії проти України.

Джерело