Російські загарбники перекинули до Василівки додаткову зброю та техніку — Події

Російські загарбники перекинули до Василівки додаткову зброю та техніку - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 96-ї доби війни в Україні російські загарбники не припиняють наступ у Східній операційній зоні. На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, повідомили у Генштабі ЗСУ.  

На Сіверському напрямку ворог завдав авіаційні удари по Сумської області у районах Заспілля, Миропілля. Також росіяни стріляли з артилерії  поблизу Кіндратівки.

На Харківському напрямку противник обстріляв райони на північ та північний схід від Харкова. Під обстріл попали Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Питомник, Борщова та Перемога. На Слов’янському напрямку ворог перегрупує війська для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов’янськ. Для авіаційної підтримки підрозділів у районі на північ від Ізюму противник утримує в готовності до застосування до вертолітної ескадрильї Ка-52.

У рамках логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, які зазнали втрат, ворог перемістив до тимчасово зайнятих населених пунктів понад 250 одиниць озброєння і військової техніки. Щоб підвищити оперативність перекидання військ та техніки, росіяни відновили залізничний міст у районі Куп’янська.

На Донецькому напрямку агресор зосередив зусилля на наступі у районах Лисичанська та Сєверодонецька, намагаючись оточити наші війська та заблокувати основні логістичні шляхи. На Лиманському напрямку ворог закріпився у Лимані та проводить перегрупування для подальшого наступу на Слов’янськ.

На Сєверодонецькому напрямку росіяни закріплюються на північно-східних та південно-східних околицях Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ вони перекинули з території РФ до визначених районів боєприпаси та техніку.

На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямку Олександропілля – Комишуваха. На Курахівському та Новопавлівському напрямках активних бойових дій не було. Загарбники стріляли по нашим військам та застосовували авіацію.

На Запорізькому напрямку окупанти посилили свої угруповання, перемістивши з району Мелітополю до Василівки до 120 одиниць озброєння і військової техніки. На Південнобузькому напрямку противник зосередився на утриманні зайнятих рубежів та сковуванні дій наших військ.

Для поповнення втрат окупанти переміщують з території РФ та тимчасово окупованого Криму зняту зі зберігання військову техніку.  

На Миколаївському напрямку з метою наступу для повернення втрачених позицій противник перекинув окремі підрозділи на визначені напрямки. На Криворізькому напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та веде контрбатарейну боротьбу. В Чорноморській та Азовській операційних зонах суттєвих змін в обстановці не відзначено.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 14 атак ворога, знищено 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 10 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 крилаті ракети та три БпЛА типу “Куб”.

Винищувачі Повітряних Сил за попередню добу над Сумщиною збили 2 ворожі БпЛА. Українська авіація також завдала повітряного удару по підрозділах окупантів в районі Довгенького. Є втрати у противника і на інших напрямках.

Джерело