Найкорисніші поєднання деяких продуктів

Деякі корисні речовини засвоюються тільки в компанії з іншими.

Деякі корисні речовини засвоюються тільки в компанії з іншими — наприклад, їсти сиру моркву без продуктів що містять жир, на зразок сметани або масла, практично марно, адже вітамін A — жиророзчинний. Про інших корисні властивості в поєднаннях один одного читайте далі, інформує Ukr.Media.

Спаржа + сир

У зеленій спаржі багато інуліну, природного цукру, який не перетравлюється і в тому ж вигляді доходить до товстої кишки, де стає їжею для корисної мікрофлори кишечника: лакто і біфідобактерій. Крім того, інулін допомагає організму краще засвоювати кальцій. У сирі в принципі багато кальцію, а лідер за змістом цього макроелемента — пармезан (1300 мг, більше добової норми).

Спробуйте такий нескладний і смачний рецепт — запечена спаржа з пармезаном. Молода спаржа викладається на кулінарний пергамент, поливається сумішшю оливкової олії, пропущений через прес часник, сіль і спеції. Запікається 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, потім посипається пармезаном і відправляється на духовку ще на хвилину.

Свинина + брюссельська капуста

У свинині міститься важливий для людини мікроелемент селен, що пригнічує ріст ракових клітин. А брюссельська капуста — джерело сульфорафану, який збільшує протиракові властивості селену в 13 разів. Крім того, брюссельська капуста відмінно доповнює смак м'яса, роблячи його більш ніжним. Спробуйте!

Диня + натуральний йогурт

У дині міститься бета-каротин, біохімічний попередник вітаміну A, який корисний для судин очного дна і гостроти зору. Він засвоюється тільки разом з жирами, а ще кращому поглинанню сприяє цинк. І те і інше в достатку є в складі натурального йогурту.

Диня вдало поєднується з біойогуртом, можна просто їсти їх разом.

Курка + морква

З тієї ж причини курка і морква підсилюють корисні властивості один одного: в моркві бета-каротин, в курці цинк. Запечена куряча грудка з морквою — безпрограшний варіант для здорового і дієтичної вечері.

Куряча грудка з морквою — дієтична вечеря на дві курячі грудки знадобляться 7 морквин. Грудки повинні ніч постояти в маринаді з соку лимона і апельсина, часнику, оливкової олії, солі і спецій (паприка, коріандр, чебрець). До нарізаної брусками моркви треба додати оливкову олію, сіль і ті ж самі спеції. Все це кладеться в пакет для запікання і відправляється в духовку (200 градусів) на годину.

Шпинат + авокадо

Авокадо — джерело корисних жирів, а також мікроелементів: вітаміну E, калію, антиоксидантів. Його, як і шпинат, відносять до суперфудів — продуктів з максимальною корисністю. Шпинат теж багатий на антиоксиданти, які запобігають розвитку ракових клітин, в ньому багато клітковини, яка стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, а також корисного для очей лютеїну.

Паста зі шпинату і авокадо подається з хлібом це найпростіший спосіб поєднати ці два інгредієнти. Авокадо, шпинат і свіжа зелень нарізаються шматочками, до них додається оливкова олія, трохи солі і лимонного соку, і все це перемелюється в блендері.

Сочевиця + болгарський перець

У сочевиці дуже багато заліза (навіть більше, ніж в яловичої печінки), але з рослинних джерел залізо засвоюється набагато гірше. Однак вітамін C що міститься в болгарському перці покращує всмоктуваність заліза. Це поєднання безумовно варто запам'ятати вегетаріанцям, які часто відчувають нестачу заліза.

Болгарський перець можна їсти вприкуску з вареною сочевицею, а можна зробити салат, куди увійдуть варена сочевиця (краще зелена), перець, селера, цибуля, чебрець і трохи оливкової олії.

Яйця + броколі

Щоб кальцій, життєво важливий для зміцнення кісткової тканини, краще засвоювався організмом, разом з ним необхідно вживати вітамін D. першого в достатку в броколі, другого — в яєчних жовтках. Приготуйте на сніданок омлет з броколі, який буде ще смачніше зі шпинатом і сиром.

Лосось + виноград

Це поєднання продуктів буде особливо корисно тим, хто набирає м'язову масу. У лососі багато білка, необхідного для будівництва м'язової маси, а кальцію, що зміцнює кістки, в ньому більше, ніж в інших видах риби. У винограді багато калорій, вітамінів K, A, C і B₆, а також три незамінні амінокислоти (лейцин, ізолейцин і валін), щоб бадьоро відчувати себе на тренуванні. Виноград "розм'якшує" м'ясо лосося, полегшуючи перетравлення.

Источник