Французська прокуратура розслідуватиме загибель журналіста BFMTV як воєнний злочин

Після загибелі французького журналіста телеканалу BFMTV Фредеріка Леклерка-Імоффа внаслідок російського обстрілу в Україні Національна антитерористична прокуратура Франції оголосила про відкриття розслідування за фактом воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ із посиланням на BFMTV, розслідування було доручено Центральному управлінню по боротьбі зі злочинами проти людства, геноцидом і військовими злочинами.

“Слідство відкрито за фактами умисного замаху на життя особи, яка охороняється міжнародним правом збройних конфліктів, умисних замахів на осіб, які не брали безпосередньої участі у конфліктах, та умисних нападів на персонал і транспортні засоби, які задіяні в рамках місії гуманітарної допомоги”, – розповіли в антитерористичній прокуратурі.

Кримінальне розслідування також стосується травм, яких зазнав колега загиблого журналіста Максим Брандстеттер.

Уточнюється, що французьке правосуддя може розпочати розслідування щодо дій, скоєних за межами французької території, якщо жертвою є француз, або якщо той, хто скоїв імовірний воєнний злочин, є французом, або якщо той, хто скоїв злочин має звичайне місце проживання на французькій території.

BFMTV зазначає, що 32-річний Фредерік Леклерк-Імофф був одним з їхніх репортерів в Україні, він загинув внаслідок російського обстрілу від осколкових уражень, коли висвітлював гуманітарну операцію на дорозі до Лисичанська поблизу Сєвєродонецька.

Це вже восьмий репортер, загиблий від початку російського вторгнення в Україну. Його супроводжували його колега Максим Брандстеттер, який отримав легкі травми під час цього удару, та їхня “фіксер” Оксана Леута, яка не постраждала, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування загибелі під Сєвєродонецьком свого журналіста, який висвітлював операцію з евакуації.

 Фото: rfi.fr

Источник