Кому небезпечно їсти петрушку, кріп та іншу зелень

До групи ризику в тому числі потрапили вагітні жінки, так як подібні продукти провокують збудження плода.

Вживання зелені і сирих продуктів, в яких міститься вітамін K, може викликати загострення захворювань шлунково-кишкового тракту. Алергія на ці продукти може навіть привести до смерті, розповідають дієтологи та ендокринологи, інформує Ukr.Media.

При цьому, продукти, що мають зелену пігментацію, на зразок петрушки, цибулі та шпинату рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти і вітамінів групи A, B, K.

"Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, уповільнюють всмоктування рідин, холестерину і вуглеводів організмом. Тому ці продукти і вважаються дієтичними".

До групи тих, кому зелень протипоказана, відносяться алергіки: для них вживання петрушки, кропу або зеленої цибулі може стати останнім. Не варто вживати ці продукти тим, у кого є харчова непереносність. Хороша новина для цієї категорії людей полягає в тому, що непереносність проходить приблизно за пів року. Після цього продукти знову можна повертати в раціон. Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують тих, у кого є гастрит, виразка шлунка, панкреатит, сечокам'яна хвороба.

Вагітним жінкам також варто мінімізувати вживання зелені, так як вона провокує підвищене збудження плода. В якості альтернативи лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні вітаміни і корисні речовини.

Источник