«Як на дріжджах набирати вагу»: кому не можна їсти морозиво

Ласощі не слід їсти людям з непереносимістю молочних компонентів.

Людям з метаболічними захворюваннями і алергією варто відмовитися від морозива. Про це розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media.

Оскільки в морозиві міститься жир і цукор, вони можуть бути шкідливими для людей з серйозними метаболічними порушеннями, пов'язаними з вуглеводним обміном, надмірною вагою, інсулінорезистентністю і діабетом, попереджають експерти.

З таким продуктом харчування можна як на дріжджах продовжувати набирати вагу і додаткові проблеми і ризики для здоров'я.

Також ласощі не слід їсти людям з непереносимістю молочних компонентів і окремих інгредієнтів морозива: горіхів і ягід. В цьому випадку імунна система може відповісти алергічною реакцією, попереджають лікарі. Крім того, морозиво не варто вживати під час застуди дітям.

У дітей в силу анатомічних особливостей органи розташовуються близько один до одного. Прийняття холодного продукту може поширити хворобу на нижній відділ дихальних шляхів. Тому цей продукт їм не показаний під час простудних захворювань.

Разом з тим, за словами медиків, дорослим при застуді можна їсти морозиво, але із застереженням. Якщо людина розсмоктує цей продукт під час хвороби, це не буде її на шкоду, тому як в порожнині рота вже відбувається його зігрівання — підсумували фахівці.

Источник