На Прикарпатті озброєну банду грабіжників заґратовано судом за жорстокий напад. ФОТО | Події

02.06.2022 10:30

Поліцейські встановили, що троє мешканців Івано-Франківського району, з яких двоє 1980 та один 1990 років народження, вступили в злочинну змову для вчинення злочинів.

Група з чітким розподілом ролей кожного учасника діяла упродовж 2020-2022 років на території області. Раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів зловмисники ретельно готувалися та планували кожний злочин. В ході вказаного періоду фігуранти скоїли розбійний напад на приватний будинок мешканця Івано-Франківської області, де із застосуванням фізичної сили викрали майно потерпілого. Зокрема, з гаражних приміщень, що на Богородчанщині, викрали три транспортні засоби: два автомобілі та квадроцикл.

У результаті проведених обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці вилучили зброю, мобільні телефони, пристрої для відмикання автомобілів, комп’ютерну техніку, одяг та ряд речових доказів, що свідчить про їх причетність до скоєння злочинів. Наразі тривають слідчі дії.

Учасникам групи повідомили про підозру. За скоєне зловмисникам загрожує максимальне покарання — до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Івано-Франківський міський суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також поліцейські перевіряють причетність цієї групи до скоєння інших кримінальних правопорушень на території області.

За матеріалами поліції Івано-Франківської області

Источник