Повна українізація: у Дніпрі продовжують перейменування вулиць

Повна українізація: у Дніпрі продовжують перейменування вулиць

У Дніпрі триває дерусифікація міста. Загалом нову назву вже встигли отримати понад півсотні вулиць.

Одну з вулиць Дніпра перейменують на честь Героїв Рятувальників. Рішення приймуть депутати на найближчій сесії міськради. Це — продовження дерусифікації міста. У Дніпрі нові назви отримали вже понад півсотні вулиць, чиї найменування були пов’язані з країною-агресором.

«Ми перейменували одну з міських вулиць на вулицю 93-ї нашої механізованої бригади Холодний Яр і другу вулицю на честь 25-ї нашої десантно-штурмової січеславської. І, природно, продовжуючи цю традицію, ми маємо віддати шану нашим Героям-рятувальникам», — пояснює міський голова Дніпра Борис Філатов.

Також рятувальники сьогодні отримали 250 комплектів сучасного спецодягу та 350 пожежних рукавів. А ще — 20 планшетів для автомобілів.

«Для нас дуже важливий день і велика подяка, сьогодні від мера міста ми отримали найкращий бойовий одяг. Це європейського рівня. Клас захисту в нього дуже високий. Тому ми також отримали сьогодні 350 рукавів, які виробляються в Австрії. Це найкраще те, що є в Європі», — коментує начальник 8-го державного рятувального загону Олександр Яровий.

Джерело