Як насправді зберігати огірки, щоб вони довго залишалися свіжими

Є продукти, з якими розташовувати ці овочі категорично заборонено.

Огірки — корисні і смачні овочі, які є практично в кожному холодильнику. Без них багато хто не уявляє собі смачного салату або освіжаючого гаспачо. Зазвичай домогосподарки зберігають огірки в холодильнику, але чи правильно це? Експерти вважають, що кухонна шафа — оптимальне місце, куди можна і потрібно поміщати ці зелені овочі. Звичайно, багатьом це здасться дивним, адже досить несмачно вживати теплі огірки, але на це є вагомі причини, інформує Ukr.Media.

Фахівці сільськогосподарських та екологічних наук відзначили, що якщо огірки зберігаються при температурі нижче 10 градусів довше трьох днів, це може призвести до «холодової травми» овочів. Вони стануть водянистими, почнуть швидко гнити. Саме тому фахівці рекомендують зберігати їх в шафі, або вазі для фруктів на обідньому столі.

На думку фахівців, огірки також не можна зберігати поруч з деякими іншими фруктами і овочами. Ці плоди дуже чутливі до етилену, який являє собою природний газ, через який деякі продукти дуже швидко дозрівають і, в кінцевому підсумку, псуються.

Якщо ви хочете, щоб ваші огірки зберігалися довше, тримайте їх подалі від бананів, помідорів і динь — всі вони є виробниками етилену.

Звичайно, варто також нагадати, що ви повинні переконатися, що огірки знаходяться в темному місці. Прямий вплив сонячних променів також шкодить цим овочам.

Цікавий факт

Деякі фахівці вважають, що огірок насправді є фруктом, а не овочем. За даними Європейської інформаційної ради з харчових продуктів (EUFIC), це пов'язано з тим, що в огірках є насіння, а ще вони ростуть з квітів. Погоджуватися з цією думкою чи ні, справа ваша.

Источник