Інститут ведення війни США: ЗСУ відкинули росіян на східні околиці Сєвєродонецька — Події

Інститут ведення війни США: ЗСУ відкинули росіян на східні околиці Сєвєродонецька  - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

ЗСУ провели низку успішних контратак у Сєвєродонецьку, відтіснивши російських окупантів на східні околиці міста та витиснувши їх з південних населених пунктів. Як повідомив Інститут вивчення війни США (ISW),  операція була проведена українськими військовими незважаючи на те, що росіяни залучили додаткові ресурси у техніці та особовому складіа.

Українські захисники уміло використовують тривале зосередження противника на захопленні міста, щоб контратакувати й за іншими напрямками.

— Контрнаступальний тиск України, швидше за все, продовжить привертати увагу російських сил до Луганської області і, отже, залишить вразливі місця в оборонних зусиллях Росії у Харківській області та вздовж південної осі, — вважають експерти.

Вони підкреслили, що  успішна операція ВСУ в Сєвєродонецьку свідчить про зниження бойової потужності російських сил в Україні.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай при цьому повідомив, що, судячи із перехватів, командувач армією рф отримав два завдання захопити  Сєвєродонецьк і трасу Лисичанськ – Бахмут  до 10 червня.

У Генштабі ЗСУ при цьому підкреслили, що росіяни в Сєвєродонецьку продовжують обстрілювати наші війська з мінометів та артилерійських систем різного типу.

Джерело