Приміщення на території Рівненського обласного протипухлинного центру приватизують (ВІДЕО)

Продадуть через аукціон. Приміщення на території Рівненського обласного протипухлинного центру приватизують. Ще минулоріч його здали в оренду фірмі, яка займається діагностикою. Та провела ремонт і тепер має першочергове право викупу. У той час як аукціон, на думку окремих депутатів, дав би змогу заробити на об’єкті втричі більше. Подробиці дізнавався Дмитро Тригубець.

Напівпідвальне приміщення Рівненського обласного протипухлинного центру. Раніше тут зберігали радіоактивні відходи — проте нині воно медзакладу не потрібне. Його віддадуть на приватизацію.

Від самого початку око на приміщення, що пустує поклала фірма "МДЦ Експерт". Вона займається медичною діагностикою. Свій центр має і на базі Рівненської обласної лікарні. Минулоріч, підвальне приміщення фірма взяла в оренду, з правом проводити поточний чи капітальний ремонт. Для українських реалій — це так звані невід’ємні поліпшення та суттєвий аргумент аби приватизувати майно через суд.

Протипухлинний центр — комунальне підприємство. Аби область заробила на приватизації більше — необхідний прозорий аукціон. Депутат обласної ради Роман Стасюк своїм проєктом рішення пропонує його продати через торги, а вартість ремонту проведеного орендарем компенсувати.

Каже, виручені кошти одразу можна спрямувати на закупку медичного устаткування. Питання — чи проголосують депутати за таку ініціативу. Голова бюджетної комісії обласної ради Ігор Ясенюк каже, він та його однопартійці проти приватизації як такої, мовляв якщо інвестор зацікавлений у комунальному закладі — приміщення може взяти в оренду.

В будь-якому разі питання приватизації під час воєного стану призупинені. Тож подальшу долю приміщення протипухлинного центру вирішуватимуть по його закінченню.