США працюють із партнерами над поставками в Україну протикорабельних ракет

Адміністрація президента Байдена працює разом із міжнародними партнерами над можливістю забезпечити Україну ефективними протикорабельними ракетами для захисту морських рубежів в умовах російської агресії.

Про це заявив у відповідь на запит української служби Голосу Америки високопосадовець Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми підтримуємо Україну та працюємо, щоби допомогти їй покращити її берегову оборону. У межах цих зусиль ми надаємо Україні безпілотні судна берегової оборони, ми також співпрацюємо із союзниками й партнерами над наданням Україні протикорабельних ракет і систем»,- наводить видання слова офіційного представника.

Він підкреслив, що американська сторона підтримує постійні контакти з Україною для задоволення найбільш актуальних потреб.

Представник адміністрації також підкреслив, що Сполучені Штати залишаються найбільшим постачальником оборонної допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Минулого місяця обидві палати Конгресу США ухвалили, а президент затвердив закон, який передбачає виділення $40 мільярдів на підтримку України й інших країн, що потерпають від російської агресії.

Фото: US Navy

Источник