Тепер гуманітарну допомогу отримуватимуть швидше: у міськраді спростили процедуру

Тепер гуманітарну допомогу отримуватимуть швидше: у міськраді спростили процедуру

На черговій сесії міськради Дніпра ухвалили рішення про спрощення процедури надання допомоги переселенцям та військовим.

Військові та переселенці отримуватимуть допомогу швидше. Йдеться про гуманітарні товари, які з різних міст та країн надходять до Дніпра. Раніше для розподілу депутати мали щоразу збиратися на засідання. Нині буде достатньо дозволу керівника комунального підприємства, департаменту або штабу оборони міста. Таке рішення прийняли сьогодні — на черговій сесії.

«Тобто це буде проходити швидше і нам не потрібно буде збиратися кожен раз для того, щоб передати пару берців чи бронежилет від міськради до військової частини», — пояснює секретар міськради Дніпра Олександр Санжара. «Найбільша історія, була гуманітарна благодійна допомога, коли за моїми американськими контактами нам подарували для міста мобільний військовий шпиталь вартістю кілька мільйонів доларів. Ми просто цей госпіталь подарували Білій Церкві. Тому, в тому числі коли будуть такі ситуації, а не тільки пара берців, потрібно мати відповідний механізм», — коментує міський голова Дніпра Борис Філатов.

Джерело