Які продукти, що зберігаються у вашому холодильнику, вважаються найнебезпечнішими

Яку небезпеку може становити сир в пластиковій упаковці або морська риба.

Продукти, що зберігаються в наших холодильниках, далеко не завжди є корисними і безпечними. Але про вміст шкідливих хімічних речовин в деяких звичних продуктах, які є в кожному будинку, ми навіть не здогадуємося, інформує Ukr.Media.

Сир в пластиковій упаковці

Купуючи сир в пластиковій упаковці і регулярно використовуючи його в їжу, ми ризикуємо отримати безліч різних захворювань — від порушення обміну речовин до онкології. Адже пластик є одним з найбільш шкідливих матеріалів, використовуваних для виготовлення тари для продуктів.

Його небезпечні хімічні складові легко переходять в продукти, які в нього упаковані. Особливо сприятливим середовищем для мікрочастинок пластика є продукти з підвищеною жирністю, такі як сир.

Потрапляючи в організм, ці мікрочастинки сприяють руйнуванню ендокринної системи, розвитку онкології, стають причиною розвитку когнітивних порушень.

Томати і томатна паста в алюмінієвих банках

Мариновані помідори, соуси і томатна паста в металевих банках, здавалося б, абсолютно безпечна їжа. Але це враження оманливе.

Банки, в сплав яких входить алюміній, є джерелами перфтороктанової кислоти. Ця речовина дуже небезпечно для ендокринної системи і печінки. Залишаючись на продуктах харчування, воно потрапляє в організм, де надає свою руйнівну дію.

Морська риба

У морській воді міститься величезна кількість токсичних речовин, які представляють собою різнорідну групу сполук, потенційно небезпечних для людини. Найбільш токсичними є ртуть і важкі метали.

Потрапляючи в організм морської риби, а через нього в організм людини, вони несуть загрозу її здоров'ю. Більшість з них не зникають при термічній обробці і провокують розвиток захворювань, впливають на травну та імунну систему.

Овочі та фрукти з великих ферм

Овочі та фрукти, вирощені на великих фермах, виглядають дуже апетитно, тому найчастіше саме вони приковують нашу увагу. Але виробництво таких продуктів пов'язане з використанням нітратів, пестицидів і гербіцидів для їх якнайшвидшого дозрівання і збереження.

За прискореною програмою найчастіше на великих фермах вирощують яблука, виноград і полуницю, помідори, огірки і зелень.

Купуючи такі продукти і вживаючи їх в їжу, ви ризикуєте надати непоправної шкоди своєму здоров'ю.

Молоко з високою жирністю

Наші пізнання в молочній промисловості, зазвичай, мінімальні. Тому купуючи молоко в супермаркетах, ми намагаємося взяти продукт з підвищеним вмістом жиру. Однак саме в жирі знаходиться висока концентрація промислових хімікатів, здатних викликати різні захворювання.

Крім того, часте вживання молока з високою жирністю підвищує вміст холестерину в крові і загрожує атеросклерозом.

Источник