Росія просувається у Сєвєродонецьку — Британія

Росія просувається у Сєвєродонецьку - Британія

Фото: Генштаб ВСУ Британська розвідка розповіла про ситуацію у Сєвєродонецьку

Окупанти використовують свою перевагу у співвідношенні сил та артилерії, щоб поступово захопити територію Луганської області.

Росія поступово просувається в Сєвєродонецьку, йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованій Міноборони Британії 12 червня у Twitter.

Окупанти використовують свою перевагу у співвідношенні сил та артилерії, щоб поступово захопити територію Сєвєродонецька та його округи.

Також британська розвідка повідомляє, що Росія, і досі, прагне формувати додаткові бойові підрозділи для розгортання в Україні. В останні тижні, ймовірно, розпочалася підготовка до розгортання третього батальйону.

«Зазвичай в операціях задіють не більше двох із трьох батальйонів одночасно. Треті батальйони у складі бригад часто укомплектовані не повністю — Росії, швидше за все, доведеться покладатися на призовників або мобілізованих резервістів для перекидання цих підрозділів в Україну», — йдеться у повідомленні.

Одночасне розгортання всіх трьох батальйонів, ймовірно, зменшить довгострокову здатність цих формувань відновлюватися після боїв, наголошує британська розвідка.

Раніше сьогодні повідомлялося, що в ході запеклих боїв на Донбасі Збройним силам України вдалося завдати окупантам серйозної шкоди: було організовано «три пекельні вечірки для русні». Про події на фронті докладно йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У новому звіті Інституту війни йдеться, що дії російських окупантів говорять про те, що вони продовжать та посилять наступ на міста Слов’янськ та Сіверськ Донецької області. Зазначається, що ЗСУ зберігають контроль над промисловою частиною Сєвєродонецька.

Джерело