Колишні McDonald’s у Росії відкрилися під новим брендом

Колишні McDonald's у Росії відкрилися під новим брендом

Фото: Фонтанка Тепер McDonald’s у Росії називається Вкусно и точка

Ресторани швидкого харчування відновлюють роботу під брендом Вкусно и точка. До кінця червня по всій Росії планується відкрити близько 200 філій.

У Росії після тримісячного простою відновлюють роботу колишні ресторани швидкого харчування McDonald’s. У неділю, 12 червня, під новим брендом Вкусно і точка відкриваються 15 ресторанів у Москві та Московській області.

13 червня відкриються ще 50 філій, до кінця червня – близько 200, згодом відкриватиметься від 50 до 100 ресторанів на тиждень, повідомив гендиректор мережі Олег Пароєв на церемонії відкриття ресторану на Пушкінській площі. Він зазначив, що у найближчі 5-6 років мережа ресторанів може розширитися з 850 до однієї тисячі.

McDonald’s, як і багато інших іноземних компаній, після вторгнення Росії в Україну оголосив про зупинення роботи на російському ринку, але продовжив платити зарплату співробітникам. У середині травня стало відомо, що McDonald’s вирішив піти з Росії.

Колишні McDonald's у Росії відкрилися під новим брендом

 

Черга до нового McDonald’s / Фонтанка

«Гуманітарна криза, викликана війною в Україні, і непередбачуваність операційного середовища, що прискорюється, привели McDonald’s до висновку, що подальше володіння бізнесом в Росії недоцільне і не відповідає цінностям McDonald’s», — пояснила компанія.

Нові власники McDonald’s

Мережа ресторанів була продана підприємцю з Кузбасу Олександру Говору, який з 2015 року керував 25 ресторанами у Сибіру з франчайзингу. Угода про продаж бізнесу передбачає, що покупець збереже персонал та умови для них як мінімум на два роки. Бренд McDonald’s, за умовами угоди, нові власники використати не можуть.

McDonald’s протягом 15 років має право на ринкових умовах викупити бізнес назад. Ця компанія пропрацювала у Росії понад 30 років — перший ресторан мережі було відкрито 1990 року на Пушкінській площі Москві.

Джерело