На кордоні з Харківщиною окупанти нарощують кількість військових медиків

Фото: KHARKIV Today. Це може свідчити про підготовку до наступу.

До Бєлгорода та області приїздять лікарі з інших регіонів. 

Це означає, що окупанти несуть або передбачають, що найближчим часом у них значно може збільшитися кількість поранених. За минулу добу армія РФ продовжила накопичувати військо у кількох населених пунктах на відстані 30-80 кілометрів від Харкова. Крім того, продовжуються бої у районі населених пунктів Рубіжне, Тернова (на Вовчанському напрямку) та Веселе (Харківський район). Кілька днів тому тут були втрачені позиції ВСУ у селищах Варварівка та Ізбицьке. Армія РФ накопичує та перегруповіє сили з метою подальшого просування вглиб Харківської області.

На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів, недопущенні виходу військ захисників на кордон на північ від Харкова. Про це у вечірньому зведенні 15 червня повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України. 

«На Слов’янському напрямку основні зусилля агресор зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ. Ворог безуспішно вів штурмові дії на напрямку Довгеньке — Краснопілля. Противник намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Долина. Українські воїни дали рішучу відсіч та змусили окупантів відійти», — розповіли захисники.

Раніше повідомляли: У Харкові збирають докази військових злочинів росіян

За наявною інформацією генштабу ЗСУ, в місті Бєлгород та області здійснюється додаткове залучення медичних працівників із інших регіонів Російської федерації для роботи з пораненими військовослужбовцями.

«Все це свідчить про значні втрати російських окупантів», — додали захисники.

Джерело