Перемогти Усика – місія нездійсненна. Чому Джошуа не поверне собі пояси чемпіона світу

Друга частина довгоочікуваного екшену Усик-Джошуа попередньо розпочнеться 20 серпня у місті Джидда.

Бути чи не бути реваншу Усик-Джошуа. Ще весною це питання турбувало усю боксерську спільноту. Через повномасштабне вторгнення російських військових на територію України бій і справді перенесли, але цим самим тільки підігріли очікування фанатів. Боксери вже в тренувальному таборі. Тож коли, де і за яких умов відбудеться мегафайт, а також про важливість цього поєдинку для України, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Усик знову на вершині. Цього разу в хевівейті

26 вересня 2021 року. Він перевернув все догори дриґом та змусив закрити роти багатьох експертів. Олександр Усик беззаперечно здолав британця Ентоні Джошуа. Одноголосним рішенням суддів українець став новим Чемпіоном світу за версіями IBF, WBO, WBA та IBO у надважкій вазі. Тоді про його велич говорили усі. Щоправда, Джошуа такий варіант подій не влаштовував, тож Ентоні скористався опцією реваншу та прагне до успішного повернення!

Усик vs Джошуа. Чому друга частина буде ще соковитішою

Можна дивитись на три речі: вогонь, воду і як українець перемагає іменитого Ентоні Джошуа. Так чому б не подивитись на це знову? Експерти обіцяють ще більше крові. Переглянули свої прогнози й букмекери: якщо в першому поєдинку вони ставили на британця, то тепер у них новий фаворит: на перемогу Усика можна поставити з коефіцієнтом 1.44. На те, що Джошуа зможе взяти реванш — 3.00. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, оцінена коефіцієнтом 21.00.

Не сумнівається у перемозі українця тренер Дениса Берінчика, Єгор Голуб. В ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу Голуб дав свій прогноз на бій: «Цей бій точно не буде таким, як перший поєдинок. Впевнений, що боксери та тренери вже передивились його декілька разів, зробили роботу над помилками і будуть намагатись не вчиняти тих самих помилок. Джошуа змінив тренера, але не думаю, що змінить стиль боксу. За такий короткий час – це нереально. Думаю, новий тренер працюватиме з його психологічним станом, але водночас я знаю про мотивацію Олександра. Він заряджений, хоче перемогти, знає наскільки це важливо зараз для нашого народу. У ринг вийде справжній козак, який зробить свою справу. Пояси залишаться в Україні».

Тренер новий, а проблема стара 

Після поразки Джошуа пішов на радикальні зміни, попрощався зі своїм тренером та оголосив про так званий кастинг. Ексчемпіон світу вирушив у турне Америкою у пошуках нового коуча. До реваншу його готуватиме американський спеціаліст Роберт Гарсія. Американець вже виховав 14-ть Чемпіонів світу і хоче аби Ентоні став його ювілейним п’ятнадцятим.

«Це буде мій перший чемпіон суперважкого дивізіону. У Ентоні є перевага в розмаху рук, жорсткості і також перевага в силі. Я думаю, це ідеально, але ми не можемо виходити в ринг, думаючи так. Ми маємо вийти в ринг розумними. Розумно мислити та перемогти в бою. І не важливо, що Усик запропонує нам і як Усик проводитиме бій. Ми готуємось до всього, що може запропонувати Усик», – сказав Гарсія в інтерв’ю британським журналістам.

Та попри велику впевненість у таборі Джошуа, найголовніша проблема британця залишається – перемогти Олександра Усика. Так Джошуа, дійсно, переважає в габаритах, але, як ми вже знаємо, це зовсім не лякає нашого Олександра Усика. До того ж, цей поєдинок є справді особливим для українця.

Шанс розповісти правду мільйонам. Усик повинен перемогти в реванші

І поки російські спортсмени змагаються у своїх нікчемних чемпіонатах та готові намалювати букву «z» собі на лобі, українські атлети впевнено перемагають на спортивному фронті. Ні для кого не секрет, що поєдинок Усик-Джошуа збере аудиторію в декілька мільйонів глядачів, тож це прекрасна можливість для українця заговорити про війну. У світі не всі уявляють масштаби катастрофи України та нашої великої біди, а з вуст кумира слова про ці події будуть мати надзвичайно високий рівень впливу. Така ситуація вже була, коли Калуш переміг на Євробаченні, тепер це шанс донести цю інформацію до нової аудиторії. 

Усик заробить рекордний гонорар

Контракт на бій бійці підписали цього тижня, промоутер Джошуа оголосив про максимальну готовність до поєдинку. Місце зустрічі прогнозоване – Саудівська Аравія. Боксери попередньо зійдуться в ринзі 20 серпня.

Стосовно грошей, то експерти вже охрестили цей бій найприбутковішим для Олександра Усика. Промоутер британця заявив, що суперники отримають однакові гонорари за майбутній поєдинок. Наразі залишається невідомим, про яку саме суму йдеться, щоправда, кількість нулів точно буде дорівнювати шести. 

Хай там як, Укрінформ та вся Україна впевнена в перемозі нашого боксера, та й погодьтесь, ми всі так чекаємо на «Слава Україні» та фірмовий гопак від Олександра Усика. 

Фото: AP, Getty Images

Діана Кондратюк, Київ

Источник