У Гонконзі горить хмарочос: сотні людей заблоковані в торговельному центрі

Близько трьохсот людей виявилися заблокованими у гонконзькому хмарочосі після початку пожежі, щонайменше 12 людей постраждали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що пожежа почалася зранку в будівлі Всесвітнього торгового центру в районі Causeway Bay, де розташовані здебільшого популярні торгівельні центри. У 38-поверховій будівлі розташовані як магазини, так і офісні центри.

【突發】銅鑼灣世貿中心三級火警,多人被困,消防在場協助。據在5樓的市民指,目測100人在場,現場大煙亦聞到燒膠味。

提供相片的目擊者指,現場地方在5樓,他說原本在商場12樓,因為太大煙,行後樓梯到5樓空曠地方。現時有雲梯不同地方救援。現場消息稱,5樓平台見到有多個老人家逼在狹小空間待救。 pic.twitter.com/o6IichzxbW

— 眾新聞 CitizenNews (@hkcnews_com) December 15, 2021

Зазначається, що вогонь вже вдалося локалізувати. Наразі пожежники використовують драбини, аби дістатися до людей, які застрягли на нижніх поверхах будівлі. Також близько трьохсот людей були заблоковані на верхніх поверхах будівлі, наразі, як повідомляють медіа, більшість із них вже спустилися, ознак травм або опіків ні в кого немає.

ЗМІ відзначає, що загалом постраждали 12 людей, яких уже доставили до шпиталю. Зараз на місці інциденту працюють пожежники та лікарі. Також для гасіння пожежі задіяли гелікоптери.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього року на Філіппінах загасили пожежу в одній із найбільших лікарень країни, в якій, зокрема, лікують хворих на коронавірусну хворобу.

Фото: Stand News

Источник