В Італії запровадили обов’язкове COVID-щеплення для деяких професій

Із 15 грудня в Італії щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 стало обов’язковим для працівників шкіл, поліцейських, рятувальників, державних службовців та військових — невакцинованих штрафуватимуть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція DPA. 

Італійський уряд видав наказ про обов'язкову вакцинацію наприкінці листопада. За відмову від COVID-вакцинації працівникам загрожують штрафи у розмірі близько тисячі євро.

Працівникам сфери охорони здоров’я, яким із квітня потрібна вакцинація для продовження праці, тепер потрібно буде зробити бустерні щеплення.

6 грудня уряд Італії вже посилив чинні карантинні обмеження, закривши для невакцинованих багато громадських місць. З минулого тижня лише тим, хто пройшов вакцинацію або одужав від COVID-19, дозволяється харчуватися в закритих приміщеннях у ресторанах, ходити в кіно, відпочивати у клубах та відвідувати футбольні матчі на стадіонах.

Ці правила діятимуть до 15 січня. Також посилено карантинні правила у громадському транспорті та в готелях, а так звана «Зелена перепустка» необхідна для пересування в метро, ​​автобусах та потягах.

У четвер в Італії має розпочатися кампанія щеплення від COVID-19 для дітей віком від 5 до 12 років.

Як повідомлялося, Італія продовжила надзвичайний стан, запроваджений минулого року у зв'язку з пандемією коронавірусу, до 31 березня.

У світі станом на ранок 15 грудня зафіксували 271 739 605 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 337 177 смертей, одужали 244 314 018 осіб. 

Источник