Арестович попередив жителів Харкова та Києва: російські загарбники спробують «створити проблему» — Події

Арестович попередив жителів Харкова та Києва: російські загарбники спробують «створити проблему» - Події

Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У найближчі дні жителі Харкова мають бути готовими до обстрілу міста з боку РФ. В зв’язку з цим краще вивезти дітей з міста, розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «Фейгін LIVE».

За його словами, російські окупанти спробують створити «проблеми Харкову» через наступ ЗСУ на Херсон. Обстріли міста, вважає Арестович, можуть затягнутися.

— Угруповання, яке на півдні Бєлгородської області, не виключено, що воно прийде в рух на цьому тижні і буде направлене додатково в бік Харкова. Точно не знаємо, але виключати не можна. Бо вона досягла стадії операційної готовності, — заявив він.

Арестович додав, що окупантам забезпечити постачання до Херсона набагато важче, ніж до Харкова. Саме тому, наголосив радник глави ОП, харків’янам не слід ігнорувати сигнали повітряної тривоги та берегти дітей. А ще краще — вивезти їх з міста.

— «Тому президент і сказав, що можуть бути складнощі в районі Харкова для нас. Битва може бути за Харків. Я впевнений, що Харків їм не взяти. Вони напевно навіть намагатися не будуть особливо. Але вогонь з артилерії і ракетні війська будуть вести. Це вкрай небезпечно для мирних жителів, — пояснив радник глави ОП.

Він додав, що вороже угруповання, яке знаходиться на ділянці від Ізюма до Попасної, прийшло сьогодні в рух.

Радник глави ОП також попередив жителів та гостей Києва про можливе посилення обстрілів столиці. За його словами, небезпека буде найближчі чотири дні.

— Сьогодні, завтра, післязавтра і післязавтра дуже рекомендую нашим громадянам, зокрема тим, хто проживає в Києві, особливо на Печерську — не нехтувати сигналами повітряної тривоги, — заявив Арестович.

Він пояснив, що всі шість носіїв крилатих ракет РФ вишикувалися в Чорному морі. Атака може бути відповіддю на ракетні удари ЗСУ по «вишках Бойка».

Радник глави ОП також сказав, що українські військові напередодні обстріляли позиції окупантів на острові Зміїний.

— Там (на Зміїному — ред.) було багато жирних цілей і по них вранці як прилетіло. Багато цілей накрили, було задимлення по повній, дуже велике», — сказав він.

Кількість втрат, додав Арестович, важко встановити через сильне задимлення.

Джерело