Окупанти знищили ще один коледж у Харкові

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Будівля відновленню не підлягає.

Після обстрілу будівля коледжу зайнялася.

Увечері 20 червня, після чергового ракетного удару по Харкову з території Бєлгороду, рятувальникам поступило повідомлення про пожежу в Житлово-комунальному коледжі Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова (Київський район Харкова). Це відбулося о 23:15. Вогонь ліквідували, жертв та постраждалих немає. Про це повідомили у Головному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«До місця події було направлено два відділення Служби порятунку на автоцистернах та автодрабину. На момент їхнього прибуття полум’я охопило площу близько 60 квадратних метрів на верхньому поверсі чотириповерхової будівлі. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалось локалізувати о 23:41 та повністю ліквідувати о 01:28», — пояснили у ДСНС.

Як пише «Суспільне» з посиланням на директора Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. Бекетова Віктора Лук’янова, через обстріли був пошкоджений головний корпус і гуртожиток. За попередньою оцінкою, будівля відновленню не підлягає.

«Критично [для коледжу]. Де проводити заняття для студентів? Ми планували з 1 вересня розпочати навчальний процес офлайні. І жити ніде», — сказав Віктор Лук’янов.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, внаслідок влучання снаряда пошкоджені вікна, фасади та комунікації будівель, що розташовані на території коледжу. Це було друге влучання російського снаряду на територію коледжу.

За словами начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, у будівлі коледжу не було жодного військового, удар був нанесений з метою залякування населення.

Фото: ДСНСФото: ДСНС

Як писав KHARKIV Today, 19 червня окупанти вдарили балістичними ракетами по двох навчальних закладах Харківської області у Люботині та Малій Данилівці. У результаті постраждали будівлі Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту і Державного біотехнологічного університету (раніше — Харківська зооветеринарна академія).

Джерело