G7 допоможе будувати інфраструктуру країнам, що розвиваються — Шольц

Лідери держав "Великої сімки" обговорили зусилля з покращення глобальної інфраструктури, зокрема в галузі енергетики, а також медицини.

Про це розповів канцлер ФРН Олаф Шольц після завершення сесії, присвяченої інвестиціям і глобальній інфраструктурі, у рамках саміту G7, повідомляє Укрінформ.

«На зусилля G7 з налагодження глобальної інфраструктури впливає нинішня геополітична ситуація. Ми обговорили, як наші інвестиції в кліматично нейтральну і низькокарбонну енергію, включаючи газ, можуть стати для нас тимчасовою відповіддю на використання росією енергії як зброї», — повідомив Шольц.

Він висловив упевненість, що G7 зможе запропонувати більш переконливі, привабливі, сильні та кращі пропозиції країнам по всьому світу, але ці зусилля потребують тривалого часу. За словами канцлера, держави G7 поєднують свої ресурси з ресурсами багатосторонніх фінансових інститутів і приватного сектору та започатковують платформи співробітництва, що є «різкою зміною в співробітництві».

«Ми перезапускаємо нашу спільну роботу в партнерстві заради глобальної інфраструктури та інвестицій. На основі цього партнерства будуть потужно діяти національні та регіональні ініціативи, які як EU Global Gateway Initiative та інші ініціативи країн G7. Це черговий приклад нашої єдності та співробітництва», — заявив Шольц.

Він нагадав, що рішення щодо цього було схвалено торік. Відтоді зроблено багато, запевнив політик.

Зокрема, набуває обертів виробництво вакцин на Африканському континенті. Німеччина передала 530 млн євро у рамках великої ініціативи G7 і ЄС.

Берлін будує енергетичні партнерські зв’язки на шляху до кліматичної цілі Net Zero, допомагає просуватися до мети кліматичної нейтральності країнам, що розвиваються. Перше партнерство було започатковано з Південною Африкою під час конференції COPS26.

«Я щасливий повідомити сьогодні, що Німеччина через свій банк розвитку готова запропонувати промоційну позику в обсязі 300 млн євро для реформ енергетичної політики як конкретну підтримку», — сказав глава німецького уряду.

«Це – частина німецького внеску в колективних зусиллях G7 з підтримки в обсязі 8,5 млрд доларів США протягом наступних 3-5 років», — зазначив він, пообіцявши, що Німеччина на цьому не зупиниться.

Разом із партнерами по G7 Німеччина наразі працює над додатковими проєктами з Індонезією, Індією, Сенегалом і В’єтнамом. Один лише публічний сектор буде не в змозі закрити велетенську дірку в інвестиціях у всьому світі. Саме тому Німеччина та її партнери просувають інноваційні інструменти, такі як Emerging Markets Climate Action Fund, з метою мобілізувати приватні інвестиції.

G7 віддана тому, щоб підтримувати Emerging Markets Climate Action Fund, а Німеччина надає додатково 30 млн євро до 25 млн євро, які були надані торік.

Фонд, як розраховують організатори, зможе акумулювати до 50 євро приватних капіталів на кожний євро, вкладений державами-донорами. Таким чином, вкладені G7 55 млн євро можуть перетворитися на 2,75 млрд євро, підрахував Шольц.

Саміт G7 проходить 26-28 червня в баварських Альпах під головуванням ФРН.

Фото з сайту rnd.de

Источник