У Києві напали на двох відвідувачів ЛГБТ+ клубу — Події

У Києві напали на двох відвідувачів ЛГБТ+ клубу - Події

Фото: instagram.com/kyivpride

У Києві біля ЛГБТ + клубу Versace напали на двох людей із спільноти. Про це ввечері у неділю, 26 червня, повідомили в Інстаграмі громадської організації KyivPride.

— Хлопця вдарили в нижню щелепу, а трансгендерну дівчину вдарили три рази і залили перцовим балоном, — йдеться у записі.

Інцидент стався увечері у суботу, коли Олекса давав інтерв’ю іноземним журналістам біля клубу.

— До них підійшла група молодиків і намагалася завадити дати інтерв’ю. Після того як їм це не вдалося, молодик вдарив Олексу в щелепу, з його слів їм не сподобалося, що він був на підборах і загалом належав до спільноти. За Олексу почала заступатися його подруга, трансгендерна дівчина, блогерка Шеріл. У відповідь отримала в обличчя перцівкою та три удари, — розповіли у KyivPride.

Поліцію та швидку викликав представник КиївПрайда. На порушників склали заяви. Проте, за версією Kyiv Pride, поліція затримувати нікого не поспішала.

— Вони стояли 30 хвилин біля клубу, їх ніхто не хотів затримувати, поліція спілкувалася з правопорушниками приятельськи, курила разом, жартувала… На молодих людях були різного роду нашивки з черепами, татуювання чорного сонця, ножів та інші знаки радикальних угруповань. Поліція ніяким чином не протидіяла агресивному спілкуванню молодиків з відвідувачами клубу, — заявили у громадській організації.

Олексі наклали шви на нижню губу, а у Шеріл є біль у щелепі. Поліція затримала одного нападаючого, на якого вказав Олекса. Нападаючого на Шеріл разом з іншими приятелями поліція попросила пішки піти в ділянку на вулиці Московській.

— Тобто, прямо кажучи, відпустила радикально налаштовану групу гуляти містом, — повідомили в KyivPride.

Напад потрапив на відеокамеру японського посольства, розташованого біля клубу. У понеділок організація надішле запит на його отримання та публікацію.

— КиївПрайд вимагає @national.police.ua розслідувати цей злочин як гомофобний та трансфобний, і притягнути нападників до відповідальності. Також вимагаємо притягнути до відповідальності поліцейських, що відпустили радикальну групу з місця злочину. Вимагаємо від @verkhovna_rada_of_ukraine негайно прийняти законопроєкт 5488, — уклали у КиївПрайд.

На відео, викладене в Інстаграмі, Олекса, який постраждав, розповів, що його хлопець Роман був істориком і загинув на фронті у Харківської області. Хлопець на ім’я Тимур, який напав на блогерку Шеріл, заявив, що він щойно приїхав з фронту в Донецькій області.

— Я тобі особисто привезу голову росіянина, якщо ти знімеш цю х*йню… Я х*ево ставлюся до хлопців у туфлях, поки йде війна, — заявив він одному зі свідків інциденту з клубу Versace.

Хлопець заявив, що люди такої зовнішності не можуть займатися волонтерством, і він «не бачив жодного гея на фронті». На відео, викладеному KyivPride, дійсно видно, що поліцейські палили разом із групою, яку звинуватили у нападі.

Законопроект №5488, який згадали у KyivPride, вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації. Він посилює відповідальність за дискримінацію та нетерпимість.

У Києві напали на двох відвідувачів ЛГБТ+ клубу - Події

У Києві напали на двох відвідувачів ЛГБТ+ клубу - Події

Фото: instagram.com/kyivpride

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від KYIVPRIDE 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🇺🇦 (@kyivpride)

Джерело