Збирали гроші на допомогу армії: у Дніпрі провели благодійний вернісаж

Збирали гроші на допомогу армії: у Дніпрі провели благодійний вернісаж

Фото: Дніпровська міська рада

У Дніпрі цими вихідними зібрали близько чотирьохсот тисяч гривень для ЗСУ на «Арт_Наступі».

Благодійну виставку розгорнули на трьох локаціях просто неба: у сквері Прибережному, на вулиці Яворницького та набережній. Представили 1700 картин та ще понад пів тисячі декоративних виробів. Усе це для івенту малювали не лише художники з Дніпра, але й з Київщини, Харківщини, Херсонщини та Одещини.

«Це дуже добре, що наші містяни такі активні, що наші волонтерські рухи такі активні, що ми можемо організовувати все це заради нашої спільної перемоги. І це дуже важливо, що всі зараз разом, об'єдналися», — коментує волонтерка Ольга Лоба. «Ми зібрали роботи не тільки діток, а і роботи професійних художників, професійних митців. І це насправді не тільки роботи художників, а і роботи митців декоративно-прикладного мистецтва, хенд-мейду та інших. І це те, що ми тут зараз бачимо — це дійсно масштабно», — поділилися головна спеціалістка управління культури міського департаменту гуманітарно політики Олена Волик.

Цей вернісаж став найбільшим за всю історію Дніпра, кажуть у мерії. Готувалися до нього кілька тижнів. Роботи розподіляли за донатами від сотні і до п'яти тисяч гривень. Усі гроші підуть на потреби військових.

«Це дрони, це автомобілі з високою прохідністю, це засоби особистого захисту та таке подібне», — пояснила голова правління БО Благодійний фонд «Фонд оборони країни», Наталя Костюченко. «Відверто скажу, митці певний час вагалися як бути, чи можна от повністю позбутися картин заради оцих святих цілей, які ми переслідуємо. І зрештою всі, хто беруть участь — це фактично кращі з кращих», — прокоментував начальник управління культури міського департаменту гуманітарної політики Євген Хорошилов.

Джерело