Медведєв пригрозив третьою світовою війною через «посягання» на Крим

Медведєв пригрозив третьою світовою війною через "посягання" на Крим

Фото: ntv.ru Медведєв пригрозив тотальною катастрофою через Крим

Екс-президент РФ заявив, що якщо Україна вступить у НАТО і спробує повернути Крим, це призведе до конфлікту з усім альянсом і, як наслідок, до третьої світової війни.

Будь-яка спроба посягнути на окупований Росією Крим у Москві розглядатиметься як оголошення війни Російській Федерації. Про це заявив заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв в інтерв’ю РосЗМІ, яке було опубліковано у вівторок, 28 червня.

За словами Медведєва, приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО «нічим особливо новим Росії не загрожує». Тоді як Україна в НАТО — «значно небезпечніша через наявність неврегульованих територіальних суперечок».

«Для нас Крим — частина Росії. І це — назавжди. Будь-яка спроба зазіхнути на Крим — це оголошення війни нашій країні. І якщо це робить країна, що входить у НАТО, — це конфлікт із усім Північноатлантичним альянсом. Третя світова війна», — заявив Медведєв, додавши, що це буде тотальна катастрофа.

Раніше Медведєв засумнівався, що через два роки Україна ще існуватиме. У відповідь на це в ОП заявили, що Україна була, є і буде, а де Медведєв опиниться через два роки — це питання.

Глава Мюнхенської конференції назвав Медведєва клоуном

Джерело