Як зробити так, щоб картопля в дерунах не темніла

У вас буде ідеальний результат коли дізнаєтеся про цей секретний інгредієнт.

Багато господинь думають, що деруни завжди і у всіх бувають синіми або сірими. І навіть не можуть припустити, що вони бувають іншого кольору. Адже не встигли натерти картоплю, а вона вже стала темною. Навіть якщо прискорювати процес і робити все за допомогою кухонного комбайна, деруни будуть темніти прямо на очах під час укладання їх на сковорідку, інформує Ukr.Media.

Але є деякі премудрості. Ясна річ, що у досвідченої господині завжди є свої секретики. І чимало.

Всього є кілька способів збереження натурального кольору картоплі. Найпростіший і дієвий — це додавання в тісто цибулі. Але тут потрібно діяти хитро. Якщо викладати цибулю свекрух тертої картоплі, то це не врятує ситуацію. Бажано робити шари.

Також можна в тісто капнути кілька крапель соку лимона. Якщо лимона під рукою не виявилося, тоді лимонна кислота розчиняється у воді. Ми ж знаємо, що завдяки вітаміну C освітлюється не лише шкіра на обличчі. Точно так же працює подрібнена цибуля з яблуком. Для одного кілограма картоплі буде достатньо однієї столової ложки.

Деякі вважають, що колір дерунів змінюють яйця. Тому деякі додають лише жовтки. Нібито завдяки ним деруни стають апетитніше. І тісто не стане темніти.

Підходить в якості добавки кефір, йогурт, сметана і вершки.

Якщо додавати в деруни борошно, всього пару ложок, то завдяки йому тісто вийде більш в'язким. До того ж саме борошно зберігає дирунам природний колір. Між іншим деякі вважають за краще не користуватися борошном, а краще використовувати крохмаль. І завдяки йому тісто не темніє.

Взагалі у кожній господині свої секрети. І ось один з них. Якщо додати в деруни вершки. Вони виходять світлими й ніжними.

Источник