Способи побороти стрес, якими користуються відомі й багаті люди світу

Життя багатих людей часто наповнено проблемами.

Стрес — це проблема не тільки нас з вами, а й тих, хто казково багатий, неймовірно успішних. Найбагатші люди світу розповіли про те, як вони розслабляються. Їх методи точно варто взяти на озброєння, інформує Ukr.Media.

Життя дуже багатих людей частіше, ніж наше наповнено проблемами. Саме тому вони частіше знаходять вдалі способи позбутися від нудьги, втоми, нервового напруження.

Допоможіть комусь іншому

Мультимільярдер Уоррен Баффетт під час великих проблем або втрати настрою часто допомагає тим, хто потребує допомоги. І це не обмежується простим переказом певної суми тій чи іншій людині. Він зустрічається лицем до лиця з тим, хто хворий або має труднощі. Робіть так само. Якщо на душі шкребуть кішки, а сил ні на що не залишилося, допоможіть комусь, кому пощастило менше, ніж вам.

Займіться улюбленим хобі

Більшість багатих людей планети має якесь хобі крім основної роботи. Тим, чиє хобі і є робота, щастить більше за інших, а інші шукають щось, що веселить і радує. Займайтеся якомога частіше тим, що ви любите найбільше у світі. У моменти стресу і проблем це буде найкращими "ліками".

Починайте діяти негайно

Якщо стрес вже дав про себе знати, не чекайте, поки все стане ще гірше. Джефф Безос, найбагатша людина на землі, каже, що потрібно боротися з першими зачатками депресивного стану, втоми і стресу, щоб не допускати істотного погіршення ситуації. Якщо якась ситуація викликає у вас стрес, візьміть її під контроль.

Делегуйте

Колишній глава і ідейний натхненник Apple Стів Джобс завжди намагався в найскладніші моменти віддавати деякі завдання іншим людям. Що до нашого з вами життя це можна інтерпретувати трохи інакше — намагайтеся просити про допомогу завжди, коли ви відчуваєте, що поодинці впоратися буде нереально складно.

Робіть самі те, що виходить найкраще

Якщо ви вмієте робити те, чого не може робити взагалі ніхто, краще продовжувати займатися цим. Якщо ви будете делегувати ті завдання, в яких ваші близькі або підлеглі, м'яко кажучи, профани, то ваш стрес посилиться багаторазово, адже вам, швидше за все, доведеться переробляти те, що ви делегували.

Будьте з сім'єю

Якщо ваш стрес пов'язаний з постійним перебуванням далеко від дому, побудьте поруч з близькими людьми. Присвятіть себе спілкуванню з дітьми, візьміть додатковий вихідний, щоб поспілкуватися з дружиною або чоловіком. Якщо сім'ї немає, побудьте поруч з друзями.

Відпочивайте в повному умиротворенні і тиші

Тиша тут мається на увазі більше інформаційна, а не фізична. Візьміть з собою сім'ю і вирушайте на дачу або на природу. Влаштовуйте періодично дні без інтернету, телевізора. Це дуже допомагає боротися зі стресом Марку Цукербергу, який періодично усамітнюється в квартирі, де немає ні телефонів, ні інтернету.

Наведіть порядок

Зробіть прибирання, якщо відчуваєте, що почали дмухати. Так робить чинна королева Англії — Єлизавета II. Ще вона працює в саду. Якщо вам хочеться відпочити від суєти, земля і догляд за рослинами допоможе вам досягти умиротворення.

Источник