Зрадники з окупованого Купʼянська поїхали за пропагандою до «ЛНР»

Ілюстрація: ХАЦ Керівник відділу освіти Роман Долгін очолив групу освітян, яка їздила до "міністерства освіти ЛНР".

До програми навчання дошкільнят хочуть додати розділи «Мое отечество» та «Правовое воспитание». 

Окупанти намагаються організувати навчальний процес у захопленому Куп’янську за російською програмою. У цьому їм допомагають співробітники мерії. Куп’янський міський голова Геннадій Мацегора вже підозрюється у дежзраді за співробітництво з росіянами. Також його заступник Андрій Козуб почав активно працювати на російських окупантів. Тепер до них додалася група освітян на чолі з керівником відділу освіти міськради Романом Долгіним. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр. 

«Освітяни поїхали до «міністерства освіти ЛНР» за російськими наративами, зокрема, вони отримали екземпляри розробленої у «ЛНР» програми дошкільної освіти. Окупанти планують нав’язувати пропаганду для дошкільнят. Мова йде про включення розділів «Мое отечество» та «Правовое воспитание», — розповіли антикорупційники.

Раніше повідомляли: У захопленому Ізюмі росіяни хочуть ліпити з дітей козаків

За їхніми даними, до свого призначення у відділ освіти Роман Долгін був директором ліцею №9. Щодо його політичних уподобань, то у 2019 році Долгін був спостерігачем від партії «Європейська солідарність», а за рік вже балотувався у депутати Купʼянської міськради від партії «Опозиційна платформа — За Життя».

Фото: ХАЦ

«Заступником Долгіна вказана Тетяна Книш. Вона була очільником відділу освіти Петропавлівської сільської громади Куп’янського району. Крім того, до так званої делегації включили директорку Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольгу Молчанову та директорку Куп’янського закладу дошкільної освіти (центр розвитку дитини) Людмилу Швайку», — розповіли у ХАЦ.

Джерело