Сили оборони звільнили села на Криворізькому і Курахівському напрямках

Упродовж тижня Силами оборони звільнено два населені пункти на Криворізькому і Курахівському напрямках.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“Незважаючи на ведення оборони по всій лінії лінії зіткнення, на певних ділянках наші війська намагаються вести наступальні дії та наносять противнику враження. Так, протягом тижня Силами оборони на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьомкіне, а на Курахівському напрямку — населений пункт Павлівка”, — сказав Громов.

Він нагадав, що особливо на Донбасі ворог застосовує тактику випаленої землі: маючи перевагу в артилерійських системах, намагається нищити наші населені пункти, щоб легше в них заходити. Але ЗСУ є чим відповісти.

“На даний час наші Сили оборони також проводять, відповідні заходи, у тому числі й зброєю, яка надійшла нам від наших партнерів. Проводиться контрбатарейна боротьба, проводяться враження пунктів управління противника, складів з боєприпасами, зброєю, паливно-мастильними матеріалами. Наші удари не такі масовані, як у противника, але вони на порядок точніші. Втрати противника суттєві”, — підсумував Громов.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України — повномасштабне вторгнення.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник