Розслідування: В Україні знову запрацювала шахрайська схема «Мілтон груп» — Події

Розслідування: В Україні знову запрацювала шахрайська схема «Мілтон груп» - Події

Кілька років тому було викрито злочинний синдикат «Мілтон груп», який «розвів» понад тисячу жертв із 50 країн світу. Тоді українські силовики влаштували облаву на «офіси» з сумнівними кол-центрами в Києві та закрили їх. Але, як довідались журналісти, наразі шахраї знову активізувалися – аферисти вдало користуються безробіттям через війну, набирають співробітників за оголошеннями в інтернеті і працюють, зокрема, у Києві та Львові, повідомляє УНІАН із посиланням на розслідування програми «Гроші».

Злочинний бізнес полягає у необхідності дзвонити іноземцям і під приводом нібито вигідних інвестицій (зокрема у криптовалюту) виманювати їхні гроші.

Як розповідали раніше в OCCRP (Міжнародний проект з розслідування корупції та організованної злочинності), до синдикату «Мілтон» входив цілий ряд сумнівних фірм, наприклад, Lime Consulting, і ледь не десяток шахрайських «брендів»: CryptoMB, VetoroBanc, AurumPro, Cryptobase, CryptoKartal, Effire group, triada provide та інші.

І ось, як тепер довідались журналісти програми «Гроші», нині шахраї знову активізувалися – вони можуть працювати у Києві та Львові за такими адресами: у Львові — вул. Шевченка, 111; вул. Наукова, 7д; вул. Зелена, 238. У Києві — бульвар Тараса Шевченка, 37/122; вул. Пімоненка, 13; проспект Перемоги, 31.

В інтернеті повно вакансій їхніх кол-центрів. Зарплати – від 20 до 50 тисяч гривень.

«Жертвами злочинців стають не лише ті, кого «розводять» на гроші дзвінками, а й ті, хто безпосередньо телефонує їм та пропонує цей «розвод». Адже така потрібна під час війни робота виявляється шахрайством в особливо великих розмірах, скоєним групою осіб за попередньою змовою, і карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років», — пояснив юрист та керівник державного центру надання правової допомоги Сергій Бреус.

Джерело