У тюрмах «днр» утримують понад 10 тисяч маріупольців

Понад 10 тисяч маріупольців перебувають у тюрмах так званої донецької народної республіки. 

Про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міськрада, передає Укрінформ.

"Мирні цивільні жителі були затримані окупантами та направлені до місць позбавлення свободи. Відомо, про чотири такі тюрми: дві — у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці. Люди перебувають у жахливих та нелюдських умовах, як у концтаборі. Закриті у тісних камерах 2 на 3 метри по 10 людей", — сказано в повідомленні.

За інформацією Маріупольської міськради, люди майже не отримують води та їжі, їх не водять на вулицю, вони не мають жодного доступу до нормальної медичної допомоги та піддаються різним формам катування – від психологічного до фізичного. У таких умовах змушені виживати мирні маріупольці.

Саме тому міський голова Маріуполя Вадим Бойченко закликав Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання цивільних жителів міста і застосувати всі можливі інструменти для отримання списків ув‘язнених та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця. А також домогтися, щоб до того люди отримали гідні умови перебування.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч — депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Источник