Викиньте прямо зараз: речі на кухні, які лише займають вільний простір

Предмети, які збирають пил на вашій кухні.

Кухня — одне з найважливіших і особливих місць в будинку. З цієї причини кухня вважається серцем будинку, тому важливо підтримувати її простір і первозданну сутність, інформує Ukr.Media.

Однак цілком нормально, що з часом серед її ящиків, холодильника і шафи накопичуються предмети, які, швидше за все, давно повинні були звільнити цей простір.

І якщо філософія і нові методи порядку і організації чогось нас навчили, так це тому, що накопичення предметів впливає не тільки на естетику будинку, але і на потік енергії, функціонування і благополуччя.

Одноразові харчові контейнери

Змінюючи щоденні і не дуже екологічні звички в будинку — можна внести свій внесок у пом'якшення наслідків зміни клімату.

Надмірне зберігання контейнерів з-під йогурту або вершків для їх повторного використання «у якусь мить» не змусить ці предмети перестати забруднювати навколишнє середовище. Як і все, що в надлишку.

Якщо ці типи контейнерів займають більше місця, ніж вони повинні, прийшов час позбутися від них.

Морозильні контейнери

При приготуванні їжі ви часто можете перестаратися, і, щоб уникнути відходів або псування продуктів, залишки зазвичай зберігаються в контейнері і відправляються в морозильну камеру.

Згодом деякі з них забуваються і місяцями не чіпаються. З цієї причини рекомендується викинути непотрібні.

Старі каструлі і сковорідки

Сковороди — елементарний інструмент в гастрономії. Хоча хороша сковорода обіцяє служити довгі роки, періодично перевіряйте стан кожної з них.

Деякі з них можуть мати відколи, вм'ятини, подряпини, відсутність ручки або зіпсоване тефлонове покриття. Так що заради порядку і для свого здоров'я викидайте ті, що знаходяться в поганому стані.

Старий або повторюваний посуд

Ложки, ополоники, лопатки. Всі вони широко використовуються при приготуванні їжі. Однак це не означає, що їх повино бути багато і «із запасом» нібито «про всяк випадок». Це забере місце для зберігання, яке можна використовувати для інших речей.

Обов'язково перевіряйте їх зовнішній вигляд. Якщо вони виявлені згорілими, оплавленими, зламаними, злегка або повністю проржавілими, то викиньте їх. Новий шпатель або вінчик впораються із завданням набагато краще.

Обробна дошка

Обробні дошки з дерева або пластику, для солодких або солоних страв, мають термін служби і прийнятну кількість копій. Коли ви помітите, що їх поверхня сильно зношена — з множинними порізами і плямами, які вже не видаляються при чищенні, просто викиньте їх.

Це потрібно не тільки для естетики, але і для стану їжі, яку ви на них кладете, а, отже, і для вашого здоров'я. Зокрема, дерев'яні дошки, які мають тенденцію бути пористими, розколюються і легко утримують вологу. Бактерії, такі як лістерії та сальмонели, можуть тут мешкати.

Ножі

Зазвичай, тупі ножі можна легко знову нагострити, але тільки ті, які не стають марними інструментами.

Хоча в деяких випадках їх можна використовувати для виконання інших завдань по дому, в ідеалі було б позбутися від них. Майте контроль над тими моделями, які втратили свою перевагу, щоб негайно викинути їх і замінити.

Техніка, якою ви не користуєтеся

Неважливо, чи був це подарунок, нав'язлива покупка або щось давно зламане, тому що ви відкладали похід в ремонт. Якщо у вас є побутова техніка, якою ви не користувалися протягом року, покладіть її в коробку і подаруйте або продайте.

Поки ви насолоджуєтеся додатковим простором, хтось інший може скористатися цим пристроєм, який тільки збирав пил на вашій кухні.

Губка

Волога і мікроби, як від їжі, так і від кухаря, роблять цю область будинку притулком для багатьох мікробів. В основному губки — через їх пористу природу і здатність поглинати воду і поживні речовини — є одним з основних сховищ бактерій по всьому будинку. Тому важливо час від часу міняти їх. Рекомендація — кожні один-два тижні.

Кухня — це простір, який повинен позитивно активувати приємні почуття. Також організація і оформлення повинні сприяти створенню чистого і гостинного простору. Тому важливо, щоб на кожному квадратному сантиметрі залишалося тільки найнеобхідніше.

Источник