У Рівному просять перейменувати одну із вулиць міста на честь загиблого військового медика

На сайті Рівненської міської ради зареєстрували петицію щодо перейменування однієї із вулиць Рівного іменем Марії Власюк. Жінка була військовим медиком, старшим сержантом медичної роти 80 ДШБ. Зареєстрував петицію брат Марії, Іван.

Добрий день мене звати Власюк Іван Юрійович. Я брат загиблої Власюк Марії Юріївної, старшого сержанта медичної роти 80 ДШБ. Прошу прийняти мою петицію щодо перейменування вулиці іменем моєї сестри. Вона від початку АТО була в гарячих точках, та з перших днів повномасштабної війни з РФ.Вона відала своє життя за наш мир над головою. Вона була найсміливішою і вона цього заслуговує — зазначив Іван Власюк. 

Підтримати петицію можна до 13.08.2022 на сайті Рівненської міської ради.  Щоб міський голова розглянув її, петицію мають підтримати 250 людей.

Додамо, що Марія у 2015 році вирішила піти на військову службу до 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

У 2017 році отримала військовий квиток та пішла працювати за контрактом у 80-ту бригаду. А вже в листопаді її відправили на курси молодого бійця (КМБ) в «Десну», де 2,5 місяці опановувала військове ремесло. 

2020 року знову повернулася в ООС на схід. Де й зустріла повномасштабне російське вторгнення в Україну. Обіймала посаду фельдшера евакуаційного відділення медичної роти. З 24 травня 2022 року перестала виходити на зв’язок, тоді рідні забили на сполох і почали шукати дівчину.

Загинула Марія Власюк біля селища Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області 27 травня 2022 року.