Підприємство, яке обслуговувало Нововолинську лікарню за часів мерства Сапожнікова, підозрюють у привласненні понад млн грн | Новини Нововолинська

Підприємство, яке обслуговувало Нововолинську лікарню за часів мерства Сапожнікова, підозрюють у привласненні понад млн грн | Новини Нововолинська

Прокурори повідомили про підозру директору одного з підприємств області, яке обслуговувало Нововолинську лікарню. Йдеться про фінансові махінації коли медзаклад очолював Віктор Мороз.

Слідство встановило, що кілька років поспіль посадовець подавав до виконавчого комітету Нововолинської міської ради для затвердження тарифу документи із внесеними у них недостовірними відомостями про витрати на придбання енергоносіїв для надання послуг із опалення Нововолинської центральної міської лікарні, повідомляє прокуратура Волині.

Згодом з’ясувалося, що підприємство не придбало палива у суб’єкта господарювання, вказаного у документах, і вартість послуг з надання теплової енергії завищувало.

На підставі підроблених посадовцем документів на рахунок підприємства з бюджету було зайво перераховано понад 1,5 мільйона гривень, які директор і привласнив. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, також фінансові збитки в Нововолинській лікарні були виявлені у січні 2021 року аудиторською службою після звернення нардепа Ігоря Гузя. У період з 1-го січня 2018 року по 31-ше жовтня 2020 року було виявлено ряд порушень, що призвели до фінансових видатків загалом на 1 мільйон 18 тисяч гривень.

Реалізація проєкту розпочалась у 2020 році в рамках програми президента України «Велике будівництво». Для цього з держбюджету було виділено 8 мільйонів гривень. 

Внаслідок допущених порушень, проведено оплату завищеної вартості виконаних ремонтних робіт та наданих послуг з технічного огляду та авторського нагляду на понад 270 тисяч гривень.

Зазначимо, що керівником лікарні впродовж довгих років з 1984-го року був Віктор Мороз. Після його звільнення у листопаді 2020 року, медустановою керував заступник колишнього мера Андрій Сторонський. Який був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедурі, без попереднього рішення виконкому. Його звільнили 3-го березня 2021 року. Після судових тяганин він потрапив у реєстр корупціонерів, однак досі обіймає державну посаду одного із заступників голови Володимир-Волинської облдержадміністрації.

Джерело