Чому біля філій рівненського банку були величезні черги? (ВІДЕО)

У Рівному пенсіонери атакують банки. Відранку у місті величезні черги біля відділень одного з банків. Літні люди сподіваються отримати допомогу від міжнародних організацій у розмірі 2200 гривень. Втім чи усі отримають допомогу — питання відкрите.

Відділення одного з банків на вулиця Вячеслава Чорновола. Відранку тут величезна черга з пенсіонерів.

Люди сподіваються на виплати від міжнародних фінансових організацій. Наприклад, від ООН, Комітету Червоного Хреста, Міжнародної організації міграції та Норвезької ради у справах біженців. Втім, пенсіонери точно не знають, що це за допомога. Кажуть почули від знайомих і прийшли у відділення.

Деякі пенсіонери займали чергу від 6 ранку і стоять під віділленням щей пообіді. Працівники відділення кажуть, що самі здивовані ажіотажем. Вони допомагають подати заявку на платформі єДопомога про отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій. Пенсіонери звинувачують у всьому місцеву владу. Мовляв, це та винна, що літнім людям доводиться проходити бюрократичні кола пекла.

А це черга біля ще одного відділення цього ж банку на вулиці Соборна. Пенсіонери теж провели у черзі тут не одну годину.

На допомогу від міжнародних організацій можуть розраховувати насамперед, переселенці та ті, хто перебуває на окупованих чи деокупованих територіях або там, де досі ведуться активні бойові дії. Втім, подати заявку їм ніхто не забороняє. Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника. Після чого затверджують чи надавати допомогу чи ні. Втім у пенсіонерів, які цілий день пробули у черзі свої проблеми.

Тож вочевидь, більшість пенсіонерів, які сьогодні оббивають пороги банків, можуть і не отримати нічого. Оскільки не потрапляють під категорії осіб, які можуть розраховувати на допомогу від міжнародних організацій.

В самому банку на наш запит відповіли, що установа просто допомагає подавати заявки на отримання допомоги. Це може робити і будь-який інший банк. Тож чому черги вистроїлись саме до цього банку — питання відкрите.