Макрон і Шольц продовжують координувати позиції щодо війни рф в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжили “тісну координацію щодо відповіді на війну в Україні” під час робочої вечері в понеділок увечері в Парижі.

Таким чином, двоє лідерів зустрілися через тиждень після приватної вечері, 25 червня, з нагоди саміту G7 у Баварських Альпах.

Про це повідомляє Le Monde, передає Укрінформ.

Під час цієї паризької вечері двоє лідерів повернулися до “головних поточних питань на міжнародному, європейському та двосторонньому рівнях”, — йдеться у повідомленні.

Вони мали обговорити незалежність ЄС у “енергетиці, обороні та стратегічній сировині”, а також ситуацію в Сахелі та наступну франко-німецьку Раду міністрів. “Такі переговори допомагають будувати довіру та поглиблювати цю довіру”, особливо після саміту НАТО та G7 в Ельмау, — зазначив речник канцлера Штеффен Гебештрайт.

“Існує різниця, чи проводяться такі інтерв’ю віч-на-віч чи віртуально”, – додав він, відповідаючи на запитання журналіста про доцільність такої поїздки, а не відеоконференції.

Водночас у своєму Твіттері Шольц, подякувавши Макрону за запрошення, зазначив: “На зустрічі G7 в Ельмау, на саміті НАТО чи тут, у Парижі, добре, що ми перебуваємо в тісному контакті з багатьох нагальних питань сьогодення”.

Як повідомляв Укрінформ, на саміті в Ельмау Шольц заявив, що країни G7 стоятимуть на боці України в боротьбі проти агресії рф. 

Фото: ЕРА

Источник