Росіяни змінили час пуску ракет і знищили ще одну харківську школу (оновлено)

Фото: ХОВА. Окупанти поцілили по школі й училищу.

Протягом доби загарбники обстрілювали Харків та область з артилерії та реактивних систем залпового вогню, вночі здійснили авіаудар.

Окупанти знову змінили тактику акустичного терору Харкова. Вночі 5 липня удар був завданий не опівночі, як це буіло у червні і не о четвертій ранку, як на початку липня, а рівно о другій ночі. Цього разу був нанесений удар із літака. Ракети спрямували по двом навчальним закладам у Салтівському районі Харкова. За інформацією обласної прокуратури, пошкоджені будівлі ліцею та технічного училища.

«Частково зазнала руйнувань будівля, від ракети росіяни залишили вирву на території. Жодної військової інфраструктури. На щастя, на території був один охоронець, постраждалих немає», — зазначив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Фото: Олег Синєгубов

За попередніми підрахунками, у Харківській області під час війни зруйновано близько 210 шкіл (більше половини з усіх постраждалих на території України — за даними Офісу президента, таких 391).

Загалом протягом доби під обстріл окупантів потрапили населені пункти Харківського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів. Через обстріли пошкоджені приватні будинки. Внаслідок обстрілу у селищі Кутузівка Харківського району отримала поранення 81-річна жінка.

Як писав KHARKIV Today, 4 липня окупанти вдарили двома ракетами по школі у Шевченківському районі Харкова. У триповерховій будівлі спалахнула пожежа. Постраждалих не було.

Джерело