Названі продукти і напої, які допоможуть зменшити тривогу

Їжте і пийте їх в цей неспокійний час.

Дослідники часто рекламують переваги дихальних вправ і фізичних вправ як засобів, що допомагають впоратися з незліченними і часто виснажливими симптомами хронічної тривоги. Також виявляється, що багато продуктів, навіть ті, які деякі з нас споживають щодня, можуть надавати заспокійливу дію, інформує Ukr.Media.

Ось що потрібно їсти і пити в стані стресу:

Яйце

Цікаво, що в яйцях є сполуки, які роблять їх відмінним засобом для зменшення занепокоєння. Хоча це не особливо дивно, оскільки яйця є одним з найбагатших поживними речовинами продуктів на планеті.

Триптофан в них може сприяти виробленню серотоніну, який впливає на все, від нашого настрою до сну і не тільки. Відомо, що серотонін покращує роботу мозку, що може допомогти полегшити деякі симптоми занепокоєння.

Темний шоколад

Темний шоколад містить велику кількість багатьох речовин, які, як вважається, позитивно впливають на роботу нашого мозку і нервів. Ці сполуки включають триптофан, магній і флавоноїди.

Куркума

Куркумін — це з'єднання в спеції, яке вважається суперзіркою, що стабілізує настрій. Дослідження навіть привели до деяких сміливих заяв про цю речовину, в тому числі про те, що вона може бути настільки ж ефективною, як антидепресант, але без багатьох негативних побічних ефектів! Вчені припускають, що це пов'язано з тим, що куркумін дуже добре підвищує рівень серотоніну і дофаміну в мозку.

Зелений чай

Зелений чай містить амінокислоту, яка по суті є частиною білка, званого "L-теанін". L-теанін детально вивчався через його ймовірний вплив на тривожність. Одне дослідження показало, що він знижує рівень кортизолу, який є гормоном стресу.

Простіше кажучи, ця амінокислота може запобігати перезбудженню нервів.

Ромашка

Подібно зеленому чаю і куркумі, ромашка має репутацію заспокійливого засобу, і її часто вживають люди, які піклуються про своє здоров'я. Ромашка — це трава, яка містить як антиоксиданти, так і протизапальні сполуки. Як ми знаємо, зменшення запалення дуже цінне, коли йдеться про зниження стресу і напруги.

Источник