Куртєв: Після отримання Україною HIMARS росіяни масово дезертують з-під Запоріжжя — Події

Куртєв: Після отримання Україною HIMARS росіяни масово дезертують з-під Запоріжжя  - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

На Запорізькому напрямку російські окупанти продовжують вдаватися до дезертирства. Одна з причин таких дій полягає в тому, що вони дуже бояться нової високоточної зброї, яку захисники Запорізького краю отримали від наших західних партнерів,  повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

—  За інформацією української розвідки, після того, як з цієї зброї були атаковані ворожі військові об’єкти, на тимчасово окупованій території нашої області рашисти почали масово панікувати та полишати склади і бази з озброєнням та технікою, — повідомив Куртєв.

Він додав, що дезертирів тепер будуть розшукувати фсбшники, які з відповідним завданням вже прибули до тимчасово окупованих населених пунктів Запорізького регіону.

— Тож ми дякуємо іноземним партнерам України за підтримку та за зброю, одна назва якої примушує ворога тікати з нашої козацької землі, — підсумував Куртєв.

HIMARS —  американська реактивна система залпового вогню, яка базується на колісному шасі. Це сучасна система РСЗВ: її розробляли з середини 90-х, а в армії США HIMARS почали працювати з 2005 року.  Перші системи доставили в Україну менше двох тижнів тому.

Джерело